top of page

Mijn verhaal

Bijgewerkt op: 2 aug. 2023

Als fotograaf ontmoet ik zoveel schone mensen die schone dingen doen.

Blije ondernemers die meer doen dan een product of dienst verkopen, maar die oprecht de wereld een beetje mooier, blijer of warmer willen maken. Mensen die elkaar supersupergraag zien, en de leukste koosnaampjes voor elkaar verzinnen. Families die de meest geweldige bedrituelen hebben of in heerlijke chaos leven. Er is niets wat ik liever doe dan die schone verhalen vast te leggen op beeld. En ze hier me jou te delen. Neem dus een tasje thee of een koffie, geniet van dit kleine brokje positiviteit en laat je inspireren. . Omdat het misschien niet helemaal fair is om die verhalen op jullie los te laten zonder mijn eigen verhaal te vertellen. Hierbij het verhaal van Fotofolies, zoals het onlangs verscheen in De Morgen.
Voor wie de kleine lettertjes moeilijk kan lezen:


"In het voorjaar zag ik op Instagram een Nederlands initiatief passeren van fotografen die raamportretten maakten in de lockdown. Dat kwam bij mij meteen binnen als iets positiefs om ook zelf te doen, dus postte ik op de Facebook-groep van onze Antwerpse wijk: 'Wie heeft er zin in een bijzondere fotoshoot?' Daar kwam plots superveel reactie op - wat ik totaal niet verwacht had - en die momentjes met iedereen in de buurt waren zo tof.

"Ik had op dat ogenblik nooit iets anders gedaan dan communicatie en marketing in de sociale sector, en al wel langer voelde ik aan dat het tijd was voor iets anders.

"Ik ontwikkelde enkele jaren geleden een passie voor fotografie, en ik twijfelde erover om in bijberoep te starten, maar er is een verschil tussen iets heel graag willen en het ook effectief doen. Die vaste job, en het vaste inkomen dat daarbij komt kijken, is de veilige keuze. Het is erg spannend om zo'n stap te zetten.

"Door de vele tijd die vrijkwam tijdens de eerste lockdown was ik meer en meer aan het nadenken. Wat is belangrijk in mijn leven? Wat geeft mij energie? Dat waren dus de foto's die ik maakte. En het thuiswerk duwt je ook een beetje met de neus op de feiten. De dingen waar je je als werknemer aan optrekt, de kleine afleidingen zeg maar, die verdwijnen.

"Na die raamportretten kreeg ik midden juni een eerste officiële opdracht, wellicht niet toevallig om foto's te maken bij een raampoëzieproject. Dat was de start van mijn werk in bijberoep, en in september ben ik dan officieel in hoofdberoep begonnen. Fotofolies, zo heet mijn bedrijf.

"Dat lukt aardig, maar ik heb het geluk ook nog een freelance communicatieopdracht te kunnen doen. Dat biedt me de ruimte om mijn website en sociale media op punt te krijgen, cursussen te volgen of mijn workflow te regelen. Dat mijn man een stabiel inkomen heeft, helpt natuurlijk ook. Daar hoef ik niet flauw over te doen.

"Als ondernemer moet je jezelf een totaal andere mindset aanmeten, daar horen sowieso een aantal moeilijke hordes bij. Maar op het einde van de rit is mijn passie mijn beroep geworden en dat heeft van mij echt een ander mens gemaakt. Ik heb veel meer vertrouwen in mezelf."

Wil je graag elke maand tips, verhalen en een duwtjes in je rug krijgen om zichtbaar te zijn op je eigen manier? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief wees welkom bij de Zacht Zichtbaar Club ;-).

Comentários


bottom of page